Urban Gardening neemt in omvang toe

Iedereen die in de grote stad woont kent het probleem wel. Er is te weinig groen in de stad en buiten de stad is te ver weg of gewoonweg te duur om een tuintje te beginnen. Toch is het hebben veen een eigen groente tuin tegenwoordig helemaal hip en in. Vroeger werd dit als oubollig gezien tegenwoordig hoor je er helemaal bij als je een eigen groentetuintje hebt. Het is dan ook door het ruimte gebrek en gebrek aan groen dat het zogenaamde Urban Gardening is ontstaan. Deze trend is overgewaaid vanuit New York, USA. Met Urban Gardening’ haal je de natuur dichterbij huis. Op het balkon, het dakterras of in het stadstuintje: ook in de stad kun je een groen buitenleven creëren!

Urban Gardening is onlosmakelijk verbond aan het hebben van een eigen moestuintje. Zelf alles zaaien en kweken is helemaal de trend! De nadruk ligt op het bewust omgaan met voedsel iets wat met name in de steden steeds populairder wordt. Voor het verbouwen van je eigen groenten, fruit en kruiden hoef je dus helemaal geen grote tuin te hebben. Ga in plaats van horizontaal over op verticaal kweken. Bouw of koop bijvoorbeeld een kleine kweekkas tegen een muur of ga met plantenzakken langs de muur omhoog. Er is niets mooier of geeft meer zelfvoldoening dan jouw groenten, fruit en kruiden op te zien groeien vanaf het aller eerste begin: En het eindproduct kan niet verser!

Hoezo een plant moet staan

Ooit is er iemand geweest die heeft beslist dat plant ergens op of in horen te staan. Maar waarom zou je planten niet ophangen ? Het enige waar de plant echt iets omgeeft is de grond of het substraat waar hij in staat en of hij water en genoeg licht krijgt. Groeien doet de plant evengoed wel. Tegenwoordig zijn er speciaal voor dit doel ontworpen potten en zakken ontwikkelt waardoor je heel veel ruimt op de grond kunt besparen en toch van alles kan kweken. Er zijn zelfs potten die je onderste boven kunt ophangen. Zo kun je hele muren vol hangen met een levend kruiden rek om maar iets te noemen.

Alles kan

Eigenlijk is er niets wat je niet zou kunnen kweken middels Urban Gardening. Als jij het kunt bedenken en kunt maken dan is het goed zolang je de plant voorop blijft stellen dat dan weer wel. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van iemands handigheid en verbeelding. Dit is een mooie oplossing om hoog te gaan met jouw kruiden rek. Uiteraard kun je zoiets ook uit hout fabriceren.

goingup

Andere voorbeelden om jouw tuintje mee op te bouwen kunnen bijvoorbeeld autobanden zijn als planten pot. Deze kun je dan weer stapelen en zo bouw je dan een soort van terras van autobanden met ruimte voor allerlei soorten groenten of kruiden. Bij Urban Gardening gaat het naast het bij huis brengen van de natuur ook om gebruiken wat voor handen is. Heb je een oude olie drum, zaag hem in tweeën en je hebt twee prachtige planten bakken, het is zomaar een voorbeeld. Denk buiten de box en maak gebruik van wat je al hebt. Heb je een plat dak kijk of je daar gebruik van kunt maken. Vaak moet dat dat even overleggen met de verhuurder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.