Verzenden & retouren

Verzend informatie

Greenline.nl maakt gebruik van de diensten van PostNL voor de verzending van uw bestellingen. Greenline.nl hanteert daarbij ook de tarieven van PostNL voor gewichten als ook voor volumes. Wij gaan uit van normale gewichten en volumes, echter door het verzamelen van producten in één bestelling kan het voorkomen dat uw bestelling afwijkt van de normale tarieven. Denk bijvoorbeeld aan pallets die worden samengesteld bij een bestelling van meerdere producten met een en dezelfde bestemming.

In dit geval kan het voorkomen dat u na de levering van uw bestelling er nog een naheffing wordt verstuurd om de kosten voor het afwijkende gewicht of volume te dekken.

Doe kosten voor verzending zijn geregeld op basis van gewicht en volume. Bij gewichten boven de 30 kilo verplicht PostNL ons om gebruik te maken van pallet vervoer wat duurder is. Hieronder vind u een overzicht van de tarieven van PostNL voor 2017

Extra Verzendkosten en verzending

Bij bestellingen boven 23 kg en tot 30 kg wordt €3.00 extra verzendkosten in rekening gebracht.

Bestellingen waarvan het totale volume van het pakket groter is dan 175 x 78 x 58 of waarvan het gewicht zwaarder is dan 30 kg, vragen wij u eerst contact met ons op te nemen via e-mail.

Volume toeslagen per 1 januari 2022

PostNL heeft haar tarieven aangepast per 1 januari 2022. Vanaf 1 januari 2022 moeten wij volume toeslag gaan berekenen voor pakketten waarvan de afmetingen groter zijn dan die van een standaard verhuisdoos oftewel groter dan 50 kubieke Decimeter of 50 liter inhoud. Afhankelijk van de afmetingen van uw pakket kan deze toeslag uiteenlopen van € 0,50 tot € 3.01. Overigens geld deze toeslag ook voor retourzendingen.

<50 dm3: Geen toeslag
>50 dm3 – 100 dm3: €0,50
>100 dm3 – 200 dm3: €1,50
>200 dm3: €3,01

Retourzendingen

Let op!!! Kosten die moeten worden gemaakt in het geval van retourzending zijn altijd voor rekening van de klant en worden derhalve niet vergoed door Greenline.nl.

Voor alle tarieven van PostNL kunt u hier het tarievenboekje van PostNL downloaden in pdf formaat.