Ziektes & Tekorten en hoe herken je ze

De meest voorkomende fouten die, met name hobby kwekers, maken als het gaat om kweken, is dat tekorten worden aangezien voor ziektes en ziektes voor tekorten. Mensen zien verkleuring in een blad of bruine plekken en denken dan direct aan ziektes terwijl dit ook heel goed een tekort van de een of andere voedingstof kan zijn. Het is een feit het herkennen van ziektes en /of tekorten is niet echt makkelijk. Sommige tekorten komen tot uiting op een manier die heel veel op andere tekorten of ziektes kan wijzen.

Het mag duidelijk zijn dat het op de juiste manier herkennen van ziektes en/of tekorten van zeer groot belang is voor de uiteindelijke opbrengst.

De blog categorie ziektes & tekorten moet je dan ook zien als een soort gids waar de oorzaken en symptomen van te veel of te weinig voedingstoffen voor je plant worden besproken, de gevolgen van deze problemen en natuurlijk ook de oplossingen. We hebben deze gids geproduceerd in samenwerking met onze onderzoekscentra. Natuurlijk hopen we dat je deze gids niet vaak hoeft te gebruiken, maar dat het nuttige tips oplevert mocht je ooit hulp nodig hebben.

CANNA Research

CANNA heeft haar eigen interne onderzoeksfaciliteit – CANNA Research. Kweken behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van deze afdeling, vandaar dat zij alles weten over de moeilijke problemen die kunnen optreden en wat eraan gedaan kan worden. Ook wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten die hieraan bijdragen. Zij hebben al meer dan 25 jaar kweekervaring, opgedaan in nauwe samenwerking met andere pioniers, dat heeft geresulteerd in veel kennis op het gebied van kweken.

De combinatie van specialistische expertise en enthousiasme heeft in de loop der jaren geleidt tot de ontwikkeling van productlijnen die zijn gelijke niet kent. Het onderzoek dat zij doen is van cruciaal belang voor CANNA. De CANNA gebruikers zijn voor een goed resultaat ten slotte afhankelijk van onze producten. Daarom nemen zij er de tijd voor wanneer zij een nieuw product ontwikkelen – gemiddeld twee jaar zelfs. Gedurende deze tijd onderzoekt een team van hoog opgeleide specialisten alle aspecten van een nieuw product. Kwaliteitsnormen zijn extreem belangrijk voor CANNA, en omdat zij de lat zo hoog leggen kunnen zij 100% vertrouwen hebben in al onze producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.