Gerecycelde potten en plantenbakken hebben hun nut over de jaren heen al bewezen in uw tuin. Zo is het verplaatsen van potten een stuk makkelijker dan het verplaatsen van een kweekbak van 3 bij 3  meter om maar een voorbeeld te geven. Daarnaast heb je veel meer controle over hoe jouw tuin er uit ziet in elk seizoen door het jaar heen, denk maar aan bloembollen, vaste plantjes, jaarlingen het kan allemaal in potjes en potten.

Potten zijn er in de meest uitleenlopende vormen, materialen en kleuren maar heeft u er wel eens aan gedacht een oude zinken teil als grote pot te gebruiken of een oude zinken dakgoot als planten bak ? Planten bakken en potten kun je maken uit de meest uiteenlopende zaken met als bij komend voordeel dat jouw potten en tuin een unieke uitstraling hebben. Waarom zou je jouw oude soepblikken weg gooien als je ze ook al bloempot kan gebruiken ?

Het recyclen van dit soort materialen helpt uiteindelijk mee aan een schoner milieu. Het hergebruiken van oude spullen zoals bijvoorbeeld een zinken teil roept ook een gevoel van nostalgie op. Vooral bij mensen die nog gewassen zijn in zo een teil of waar moeder de was nog deed in een teil met een wasbord. Zolang is dat nog niet geleden ook al lijkt het een eeuwigheid.

aardbeien-in-dakgoot

Of wat denk je van een prachtige border in jouw tuin die wordt gehuisvest in een oude dakgoot. Ook hier draag je bij met het recyclen van materialen die anders de verbrandingsoven in gaan en het staat nog eens leuk ook. Bijkomend voordeel is, deze boarder kun je op elke hoogte monteren of ophangen.

Overigens is het werken met gerecyclede potten en bakken perfect voor het gebruik in kleine tuinen en op balkons omdat dit soort bakken makkelijk verplaatsbaar zijn en vaak minder ruimte in nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.