triangle-solingen-pagina-lip

Goed keukengereedschap begint bij Triangle

Al op heel vroege leeftijd leerde ik dat goed gereedschap het halve werk is. En dat geld zeker voor keukengereedschap. Niets is zo vervelend als bot stuk gereedschap in de keuken. Eten gaat niet alleen maar door de mond naar binnen maar ook door de neus en zeker ook door het oog. Als een gerecht slecht opgemaakt is ziet dat er gelijk een stuk minder lekker uit.

Het is dan ook niet voor niks dat je op de kokschool het vak snijtechnieken krijgt. Maar snijden met een bot mes is onbegonnen werk. Stel je voor je moet voor een gerecht hele mooie dunne schijfjes tomaat snijden. Probeer dit met een bot mes en de tomaat beland overal behalve in een schijfje op het gerecht. Het is dus van groot belang dat je snij gereedschap scherp is en blijft.

Tomaat snijden met een bot mes

Triangle Solingen is een Duitse fabrikant van professioneel keukengereedschap. In het Duitse Solingen is men bekend met goed keukengereedschap want het word hier al jaren lang gemaakt. er wordt gebruik gemaakt van Solinger staal wat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast hanteert men in deze streek een bepaalde manier van slijpen van bijvoorbeeld koksmessen waardoor zij veel langer zo scherp als een scheermes blijven. Maar Triangle doet meer dan alleen maar messen.

Triangle heeft een ruim assortiment keukengereedschappen en allemaal van professionele kwaliteit. Op onze website hebben wij de verschillende keukengereedschappen een beetje voor u verdeeld en gerangschikt in de volgende categorieen te weten;
Triangle Keukengereedschappen , Triangle keukenhulpjes, Triangle messen, Triangle paletmessen en Triangle vis en schaaldieren gereedschap

Het belangrijkste gereedschap in de keuken

Zonder enige twijfel is dat het koksmes. Het koksmes is een onmisbaar stuk gereedschap in de keuken. Het koksmes is veelal een groot mes met een scherpe punt en een ronding naar de punt toe. Deze ronding helpt bij bepaalde snijtechnieken om het mes makkelijker te kunnen sturen.

Bij een koksmes en zeker een wat groter koksmes is balans een belangrijk punt. Een slecht gebalanceerd mes heeft de neiging zijn eigen weg te zoeken en dat is precies wat je niet wilt als je precies snijwerk moet doen, Denk maar aan julliene snijden of hele dunne reepjes snijden van gelijke dikte van groenten. 

Verder moet een goed koksmes natuurlijk scherp zijn. Maar het moet ook scherp blijven voor langere tijd. Het is niet voor niets dat je de professionele kok geregeld met een mes en aanzetstaal in de weer ziet. De wijze waarop Triangle messen zijn geslepen helpen bij het langdurig scherp blijven van uw mes. En in dit geval is dat scherp als een scheermes.

Triangle koksmes 18cm
Triangle Koksmes

Triangle keukengereedschap

Zo als gezegd is Triangle niet alleen goed in het maken van messen. Triangle heeft een zeer ruim assortiment aan ander keukengereedschap. Ook hier staat kwaliteit weer bovenaan. Neem bijvoorbeeld de schaven van Triangle. Razend scherp, van goed kwaliteit en net als een goed mes onmisbaar in elke keuken. Triangle maakt schaven en mandolines in verschillende soorten en maten dus er zit voor iedereen wel iets bij wat hij of zij handig vind. Hieronder een aantal voorbeelden:

Garneren en decoreren

De keuken word tegenwoordig steeds populairder. Mensen koken vaker zelf en willen dan ook graag dat wat zij maken er ook appetijtelijk uit ziet. Denk maar aan bijvoorbeeld meloenbolletjes voor voor in de fruitsalade. Misschien wilt u dunnen reepjes limoen schil maken voor door een gerecht, dan zijn er canneleur mesjes die dit heel mooi kunnen. Wat te denken van het schrijven van een felicitatie op uw net afgebakken taart, daar voor heeft Triangle een heel handige dresseer pen. Bezoek onze keukenhulpjes voor een compleet overzicht

Decoratie en het garneren van gerechten is iets dat een belangrijk onderdeel vormt in de professionele keuken. Dit zie je het beste terug in de gerechten dioe worden opgediend in een sterren restaurant. Soms is zo een gerecht een waar kunstwerk. De term het oog wil ook wat is zeker hier bijna altijd van toepassing. Voor al die handelingen als garneren en decoreren heeft Traingle wel een stukje gereedschap . Hieronder een aantal voorbeeld van handige keukenhulpjes.

Flipping burgers

Voor elke handeling is er wel een apart stukje gereedschap. Zo ook voor het omdraaien van bijvoorbeeld hamburgers op de BBQ. Vlees moet tijdens het bakken gedraaid worden en eigenlijk wil je dat niet doen met een vork omdat je dan alle sappen laat ontsnappen uit het vlees. Vlees draaien kun je het best doen met een tang of als je op de grillplaat of BBQ werkt met een spatel. Die zijn verkrijbaar voor elke klus en in allerlei maten en soorten. 

De brede spatel rechts onderaan is bedoeld om vis mee op te pakken en te draaien. Door zijn breedte blijft de vis in zijn geheel bij elkaar en wordt overal voldoende ondersteund. Niets is zo vervelend als je vis in zijn geheel wilt opdienen en de vis valt uit elkaar bij het oppakken.

Je ziet hier zomaar een greep uit het assortiment van spatels als je meer of andere spatels zoekt ga even kijken bij de Triangle paletmessen

Als vaker met vis en schaaldieren werkt heeft Triangle daar een aparte categorie voor. Hier vind je alles wat nodig hebt om te kunnen koken met vis en schaaldieren 

Hoe je het wend of keert goed gereedschap is een echte must in een zichzelf respecterende keuken. Natuurlijk kun je overal keukengereedschap kopen en ook voor lagere prijzen dan die bij Triangle. Het punt is alleen dat als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid dit soort gereedschap altijd zal achterblijven. Triangle levert die kwaliteit wel. Als je keukengereedschap van Triangle aanschaft weet je bijna zeker dat dit een leven lang mee gaat. Ik durf oook biojna met zekerheid te zeggen dat als je eenmaal echt kwaliteitsgereedschap hebt geprobeerd dat je niet meer terug wilt en dat geld zeker ook voor Triangle keukengereedschappen. Zie het aanschaffen van goed keukengereedschap maar als een investering. Natuurlijk als je naar alleen de prijs kijkt dan kun je daar best van schrikken. Maar neem nou een koksmes, die mag in geen enkele keuken ontbreken, voor hetzelfde geld als voor een Triangle koksmes koopt u misschien wel 3 andere messen. Maar daarna bent u weer aan de beurt voor messenset 4, 5 en 6. Op de langere termijn verdient kwalitatief goed gereedschap zich altijd terug. En dat gaat zeker ook op voor Triangle keukengereedschappen.

Meer Triangle producten kunt u hier vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.