Deze decoratieve zaaisets voor in de keuken, zijn onmisbaar in iedere keuken die waarde hecht aan smaak, geur en versheid. Wat is er lekkerder en gezonder dan het gebruik van jouw eigen verse kruiden zo van de plant. In iedere keuken worden ze gebruikt, kruiden. kruiden zijn de smaakmakers van veel recepten en zijn dan ook verkrijgbaar in veel verschillende vormen.

Denk maar aan gedroogde kruiden of kruiden pasta’s direct klaar voor gebruik zoals bijvoorbeeld curry pasta’s of nasi boemboes etc. Natuurlijk kent iedereen de potjes met gedroogde kruiden al dan niet netjes gerangschikt in een kruidenrekje. Maar kruiden zijn het lekkerst en geven het beste resultaat als zij direct van de plant komen.

Kruiden zijn veelal afhankelijk van de etherische oliën die zij bevatten. Het zijn de oliën die uiteindelijk de geur en smaak geven aan een recept. Je kunt je voorstellen dat bij het droog proces van kruiden nogal wat van die oliën verloren gaan. Het resultaat is dan vaak dat kruiden uit een potje minder smaak afgeven als verse kruiden waardoor je al snel meer van het kruid moet gebruiken.

De decoratieve zinken bakjes waar deze decoratieve zaaisets voor in de keuken mee worden geleverd passen perfect op iedere vensterbank. Als je een raam in de keuken hebt kun je heel simpel wat planken voor het raam plaatsen en daar zet je dan de zinken bakjes op. Om te beginnen staat dat leuk en je hebt altijd direct jouw verse kruiden bij de hand. De zaaisets worden geleverd inclusief grond en zaad dus je kunt direct beginnen.

De aardbei “Temptation”

Decoratieve zaai set Aardbei temptation BIO in zinken bak
Decoratieve zaaiset Aardbei “Temptation”

De aardbei met de naam Temptation is een mooie compacte doordragende aardbei. Het plantje geeft heel weinig uitlopers waardoor dit een ubij uitstek geschikt ras is voor onze zaaisets. Uiteraard is Temptation daarnaast ook zeer geschikt voor gebruik in hanging baskets en/of grote potten. Maar ook in de moestuin zal deze aardbei het prima doen. De Temptation geeft een weldadige overvloed aan middelgrote en vooral heerlijk zoete aardbeien.
De Temptation geeft als je op tijd zaait al in het 1e jaar vruchten. Daarnaast is de Temptation een zogenaamde doordrager. Dat betekent zoveel als elk jaar een mooie oogst van uw lekkere aardbeien.
Zaai de Temptation op warmte voor om hem vervolgens te verspenen en op later tijdstip uit te planten.

Siderno tomaat

Decoratieve zaai set Tomaat Siderno BIO in zinken bak
Decoratieve zaaiset Siderno tomaat

De Siderno tomaat is een zeer smaakvolle pot-tomaat. De tomaat heeft een compacte groei is helderrood en zeer smakelijk. De Siderno tomaat is een fruitsoort ter grootte van een kers. Dooor zijn groeiwijze en omvang is deze tomaat bij uitstek geschikt voor potteelt. De Siderno tomaat is een ras met kleine bladeren en korte steel. Het vruchtgewicht ligt rond de 15-20 g.

Groene munt

Decoratieve zaai set voor in de keuken Groene Munt BIO in zinken bak
Decoratieve zaaiset Groene munt

Groene munt of Mentha spicata is een kruid wat eigenlijk in geen keuken mag ontbreken net als Basilicum. Zeker in de Italiaanse keuken en de rest van de mediterrane keuken word van deze kruiden veel gebruik gemaakt. Groene munt is een plantje waarvan de bladeren tegenover elkaar op de stengel staan en de bloemen in schijnkransen bloeien. De blaadjes zijn langwerpig eivormig en gezaagd met een mentholreuk.

Muntblaadjes geven een verrassende, frisse smaak aan allerlei gerechten. Het past goed bij salades, dipsausen, nieuwe aardappelen, lamsvlees,… Het wordt tegenwoordig echter het meeste gebruikt in desserten: in fruitsalades, bij diverse gebakjes, bij chocoladecake. Bovendien is het verfrissend in allerlei drankjes en cocktails (een topper is de trendy Mojito!). In principe is de hele plant bruikbaar op de wortel na, blad, stengel, bloemknop en bloem alles word gebruikt van deze plant.

RedSalad snijsla

Decorieve zaai set Snijsla RedSalad Bowl Bio in zinken bak
Decoratieve zaaiset RedSalad snijsla

Deze rode eikenbladsla vormt een losse krop waarvan de decoratieve rood getinte blaadjes (in de vorm van een eikenblad) ook als pluksla kunnen geoogst worden. Zeer productief, goed bestand tegen hitte, snelgroeiend, kortom geschikt voor elk seizoen. Zaai op regelmatige tijdstippen: in een zaaikistje of in potjes op een beschutte plaats of op zaaibed in de volle grond. Plant de jonge planten uit op ca. 30 cm van elkaar. Zaai direct ter plaatse in rijtjes 30 cm uit elkaar en dun de planten uit tot op ca. 20 cm. Oogsten van mei tot oktober.

De zaai sets

De handige zaaisets bevat een zakje grond, zakje met hydro-korrels en een zakje met ruime hoeveelheid zaad. Zaai in de teil slechts een klein deel van het zaad uit en gebruik het restant voor zaai in potten of uw tuin. De teil met wikkel heeft een formaat van ca. 28,5 cm bij 9 cm. De vernieuwde wikkel van de teil is heel fris en uitnodigend opgebouwd en is nu nog leuker om cadeau te geven OF te krijgen. Bovendien is er een leuke en unieke mogelijkheid om deze teil een persoonlijk tintje te geven als cadeau.

De Decoratieve zaaisets voor in de keuken zijn verkrijgbaar met verschillende zaden pakketjes er bij. Zo zijn er de Aardbeien zoals hierboven maar je kunt ook kiezen uit Tomaten, Munt, Pepers, Snijsla, Basilicum, tuinkers of eetbare viooltjes. Al deze zaaisets worden geleverd met een zinken bak dus je maakt heel makkelijk een heerlijk kruidentuintje in bijvoorbeeld jouw keukenraam. Dit geld uiteraard misschien nog wel meer als je in het gelukkige bezit bent van een tuin of balkon. Zo heb je altijd heerlijke verse kruiden of fruit in je eigen tuintje.

Het voordeel van deze zaaisets is dat je ze heel makkelijk ergens kwijt kan en dat je geen last hebt van overpotten met als resultaat een modderpoel in de keuken. Je zaait de zaadjes eenmalig en vervolgens hoef je alleen maar water te geven. Geen rommel en zeg nou zelf verse kruiden uit je eigen tuintje smaken toch het best hoor.

Niet allemaal tegelijk

Zaai niet het hele zakje zaad in een keer want dan is de kans dat het mis erg groot. Plantjes hebben ruimte nodig om hun wortel pakket te laten ontwikkelen en hoe beter dat geregeld is hoe beter het plantje groeit en hoe beter het dus ook zal smaken. Het zaad dat je overhoud kun je uiteraard in andere potten zaaien of in de “koude grond” wat zoveel betekent dat je het zaad in de tuin in de grond stopt.

Hieronder vind je een overzicht van alle decoratieve zaaisets voor in de keuken die bij Greenline verkrijgbaar zijn. De zaaisets omvatten niet alleen maar kruiden maar je kunt bijvoorbeeld ook je eigen verse tomaatjes kweken of wat te denken van jouw eigen heerlijke verse aardbeien. En allemaal uit jouw eigen keukentuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.