Skip to content

Overlast van slakken wat doe je er aan ?

Slakken zijn een veel voorkomende vorm van overlast Stel je voor je hebt een moestuin vol met heerlijke soorten sla. Op een ochtend kom je buiten en ontdek je dat slakken jouw mooie moestuin hebben gevonden. Alle sla is aangevreten en er zitten grote gaten in alle bladeren. Doodzonde. Of je hebt een hele mooie tuin met mooie planten als bijvoorbeeld Hosta’s. Dat is voor een slak zoiets als de gebakschaal neerzetten. Slakken zijn er in vele soorten en maten, met of zonder slakkenhuis. De slak zonder huisje noemen we een naaktslak en met huisjes een huisjesslak. Beide kunnen even schadelijk zijn voor uw tuin.

slakken bestrijden op hoasta's

Als je anderen vraagt wat te doen met slakken overlast dan krijg je bergen informatie. Iedereen heeft zijn eigen middeltjes of methodes om slakken te verdrijven. Denk maar aan het diepe bord of schaaltje met bier gevuld. Een oud middeltje van oma is om tijm tussen de planten te leggen, slakken schijnen niet van de geur van tijm te houden. Een ander niet bewezen middeltje zou grind rond uw potten zijn. Slakken lijken niet van droge ondergrond als grind of zand te houden en zullen hun weg vervolgen. en rij van gebroken schelpen zou ongeveer het zelfde effect hebben.

Toch wil je graag jouw gewas beschermen tegen deze kruipende veelvraat. Een veelgebruikte methode om slakken te weren en te zorgen dat zij niet bij uw planten kunnen is koperband. U plakt simpelweg een band van koper om uw pot en dit is genoeg om uw planten te beschermen.

De koperen band is aan een kant voorzien van een plaklaag zodat de band stevig om de pot blijft zitten. De slakken houden niet van koper kunnen hier ook niet tegen aan klimmen en dus zullen zij op zoek gaan naar makkelijker te bereiken voedsel.  De koperen band is 3cm hoog en 500cm lang dus u kunt er ruim voldoende potten mee beschermen tegen de nachtelijke aanvallen van de slak

Nou is koperband uiteraard niet de enige manier om slakken te vangen of te verdrijven. Koperband is meer een verdrijver van slakken en niet zo zeer een slakken vanger. De Natural Control slakken val is dat wel een slakken vanger. De slakken val wordt deel ingegraven in de tuin en de lokstof in de val is onweerstaanbaar voor de slak. De slak kruipt in de val en kan er vervolgens niet meer uit komen. De Natural Control slakken val word geleverd inclusief lokstof. De lokstof is daarna ook los verkrijgbaar als navulling van de slakkenval. De Natural Control slakken val is simpel en betaalbaar en met een bijna gegarandeerd succes. Ga de strijd aan met de slakken die een aanval hebben geopend op uw moestuin en plaats deze Natural Control Slakkenval in uw tuin.

Slakken kunnen letterlijk een plaag vormen in uw tuin omdat zij grote schade aanrichten aan de gewassen in uw tuin. Een andere plaag zijn wespen. De meeste mensen zijn doodsbang voor wespen en dat is niet helemaal onterecht. Denk u eens in, uw heeft de perfecte dag gekozen om samen met familie en vrienden heerlijk te gaan barbecueën in de tuin. De BBQ brand iedereen is hongerig en dan komt het vlees naar buiten. De eerste wesp dient zich al snel aan op zoek naar het vlees dat hij ruikt. 

Op tafel staat wijn jus d’orange en meer lekkere dingetjes echter de wespen zwermen neer. Op tafel op je glas op het vlees overal op. En als je probeert de wespen te verjagen is de kans aanwezig dat je gestoken wordt door een wesp die het niet eens is met jouw idee om hem te verjagen.

De meeste mensen weten wel dat wespen aangetrokken worden door zowel de geur van vlees als door de geur van fruit en zoetigheid. Van die zwakheid maakt deze slakken/wespenval gebruik. Vul de val met zoetigheid bijvoorbeeld limonade siroop. De wespen vinden deingang naar binnen maar de uitgang vinden ze niet meer dus de wesp zit opgesloten in de val. De deksel helpt mee om de gevangen wespen binnen te houden. Uiteindelijk zullen de wespen ergens willen gaan zitten om dat zij moe worden waarop zij in de siroop terecht komen en overlijden. Als alle wespen dood zijn haal je de deksel van de val en leeg je hem. Nieuwe siroop erin en de val is klaar voor de lading aan wespen en slakken.

Heeft u grotere problemen dan alleen slakken in uw tuin ? Neem dan een kijkje op onze ongediertebestrijdingspagina, hier vind u een oplossing voor elke ongedierte probleem dat uw plantjes bedreigt. Van slakken tot wespen en van bladluis tot witte vlieg. U vind hier bestrijdingsmiddelen van zowel biologische als chemische aard.

Privacy verklaring Designed using Hoot Business. Powered by WordPress.