Skip to content

Milieubewust schoonmaken met BIOnyx biologische schoonmaakmiddelen

Milieubewust, klimaatneutraal, eco vriendelijk, het zijn allemaal termen waar mee wij worden gewezen op de gevolgen van menselijk handelen als het gaat om milieu en het klimaat. Hoe milieubewust ben jij zelf bijvoorbeeld ? Let jij bijvoorbeeld op de middelen waarmee jij je huis en/of tuin schoonhoud ? Wist jij bijvoorbeeld dat er een hele serie aan schoonmaakmiddelen bestaat die biologisch zijn en dus het milieu en het klimaat veel minder belasten dan de reguliere schoonmaak middelen? BIOnyx ontwikkelt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen voor vrijwel iedere situatie. In huis schoonmaken of in de tuin BIOnyx heeft het juiste biologische schoonmaak middel. Voor een totaal overzicht van de BIOnyx schoonmaakmiddelen verwijzen wij jou graag naar deze pagina.

bionyx_logo
waterzuivering

Waarom biologisch schoonmaken ?

Veel van de hedendaagse schoonmaak middelen bevatten voor het milieu schadelijke stoffen. Als je de etiketten van het gemiddelde schoonmaakmiddel gaat door lezen zul je stoffen en verbindingen zien die nog het meest lijken op een vreemde taal.

Veel van die stoffen belanden in op de een of andere manier in onze oppervlakte wateren zij het via het riool of via drainage in de tuin die uitloopt op de sloot. Dit heeft gevolgen voor allerlei leven in en rondom dat zelfde water. Veel van dat water gaat uiteindelijk naar de waterzuiveringsinstallaties. Daar wordt het gereinigd maar sommige van deze stoffen kunnen er niet worden uitgehaald met alle gevolgen van dien.

Biologisch afbreekbaar wat is dat precies ?

Biologische afbraak of mineralisatie is het proces waarbij organische verbindingen, dat wil zeggen stoffen waarvan de moleculen een chemische binding tussen koolstof en waterstof bevatten, afgebroken worden door de natuurlijke (“biologische”) activiteit (stofwisseling) van micro-organismen.

Biologische afbraak gebeurt met name door bacteriën en schimmels, die materiaal dat bestaat uit organische verbindingen als voedsel gebruiken. Tot voor kort was biologische afbraak alleen bekend bij natuurlijke biomoleculen, afkomstig van dood celmateriaal van organismen.

Tegenwoordig kan het organische materiaal ook van synthetische oorsprong zijn; het gaat dan bijvoorbeeld om bioplastic, biologisch plastic dat bestaat uit synthetisch vervaardigde biopolymeren.

Natuurlijk en synthetisch materiaal dat zich op deze manier laat afbreken noemt men biologisch afbreekbaar. Alleen organische (dat wil zeggen koolstof én waterstof bevattende) moleculen kunnen biologisch worden afgebroken. Anorganische stoffen kunnen slechts uiteenvallen onder invloed van andere mechanismen.

biodegradable

Dat was even een klein stukje inzicht in wat nou biologisch afbreekbaar is. Middelen die worden gemaakt uit natuurlijke producten zijn uiteraard veel makkelijker en beter biologisch afbreekbaar dan chemische middelen. Biologisch afbreekbare middelen en producten zijn in de regel dan ook een stuk minder belastend voor het milieu. En een schoon milieu is wat wij allemaal graag willen en wat wij graag willen achterlaten voor onze kinderen en klein kinderen.

bionyx-schoonmaak-middelen

BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op. Zo worden alle oppervlakken binnen- én buitenshuis schoon en fris, en blijft het milieu beschermd!

Stop de verspilling! Dagelijks gebruiken en verspillen we talloze miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen, waarvan het merendeel onnodig in ons afvalwater terechtkomt. Met de natuurlijke, hoogwaardige en 100% biologische middelen van BIOnyx, reinig je vrijwel alles gemakkelijk en snel, zonder chemicaliën. Zo beschermen we onze flora en fauna, en maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

Wat maakt BIOnyx zo uniek ?
Duurzame leefomgeving

(Natuurlijke)grondstoffen raken op, CO2 uitstoot moet verminderd worden. Samen werken aan nieuw fundament met innovatieve & duurzame producten. Voor de kinderen van onze kinderen. Voor een duurzame toekomst.

Natuurlijke ingrediënten

Hoogwaardige ingrediënten, zonder chemische conserveringsmiddelen en/of bestanddelen. Zijn niet genetisch gemanipuleerd, zacht voor de gevoelige huid. Spaart en beschermd zo het milieu.

Eerlijke prijs & eerlijk product

Ik vind het belangrijk dat mijn klanten een goed product voor een goede prijs krijgen. Daarom bied ik mijn product, zoveel mogelijk, tegen een gelijkwaardige prijs aan. Eerlijk voor een betere leefomgeving.

Veilig en Zuinig

Gemaakt van natuurlijke ingrediënten die 100% biologisch & afbreekbaar zijn. Totaal veilig voor Mens, Dier en Milieu. Sterk geconcentreerd, dus minder nodig, werkt langer, dus goedkoper.

Kennis en Advies

Per dag verspillen we miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen. Het merendeel komt onnodig in ons afvalwater. De markt is volop in ontwikkeling. Door samen kennis te delen en overdragen, kan en moet het beter!

Groene productie

De productie draait volledig op zonne-energie en draagt op deze manier bij tot een betere wereld. Een uitgekiend productieproces, duurzaam inkoopbeleid,
hergebruik flessen & verpakkingen. Dit is minder milieu belastend.

Gedragsverandering is een keuze

De schoonmaakmiddelen van BIOnyx zijn 100% biologisch en zijn dus veiliger voor het milieu. Als je dus een verschilt maken is dit een mooi startpunt, de keuze van de schoonmaakmiddelen die jij wilt gebruiken. Ieder klein beetje helpt , dat klinkt als een cliché maar het is wel waar. Het beschermen van het milieu begint voor een groot deel bij jezelf. Het om een gedragsverandering en dat is een keuze en niet iets wat je in een wet kan vastleggen of afdwingen.

Door milieubewust te kiezen voor biologische schoonmaakmiddelen lever jij jouw bijdrage aan de bescherming van ons milieu. En ook al is het maar klein als iedereen het doet heeft dit een grote impact en daar gaat het uiteindelijk om.

Privacy verklaring Designed using Hoot Business. Powered by WordPress.