Ontgiften met Greenline Chlorella Poeder
Nu met 10% korting !!!

chlorella-poederGreenline Chlorella behoort tot  een geslacht van eencellige groene algen, die tot de stam van de groenwieren behoort. Chlorella is een zoet water alg en heeft een ronde vorm met een diameter van 2-10 micrometer. Chlorella is een van de oudste en meest primitieve vormen van plantaardig leven op onze aarde en is vrijwel overal terug te vinden.

In de jaren ’40 van de vorige eeuw is bij een onderzoek naar de voedingswaarde van 1000 planten gekeken of deze geschikt waren voor consumptie met oog op het oplossen van de honger in de wereld. 

Tijdens dit onderzoek bleek dat Chlorella een soort van Superfood was omdat het zich vrijwel overal kan voortplanten. Wel bleek dat de voedingswaarde afhankelijk was van het water kwaliteit en het aantal uren zon. Om die reden werden er kweekprojecten opgezet in bijvoorbeeld Taiwan omdat daar de zon meer dan 320 dagen per jaar schijnt. De Chlorella wordt daar in bassins met zuiver water zoet water gekweekt.behoort

chlorella-poeder-in-kommetjeWat is chlorella

Veel mensen geloven dat Chlorella als voedsel en energiebron dienst kan doen, omdat de fotosynthetische effectiviteit in theorie 8% kan bereiken, vergelijkbaar met andere hoogefficiënte gewassen zoals suikerriet. Chlorella is rijk aan chlorofyl, het bevat meer chlorofyl dan enige andere plant ter wereld.

Het is ook een aantrekkelijke voedselbron, omdat het een hoog gehalte aan proteïne bevat en andere essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Gedroogd bevat chlorella ongeveer 55-67% proteïne, 1-4% chlorofyl, 9-18% voedingsvezels en een hoeveelheid mineralen en vitaminen. De bekendste massaproductiemethode is kweek in grote kunstmatige vijvers. Ook zijn er gesloten systemen waarbij invloeden van buiten af worden geminimaliseerd. 
Voordat chlorella als voedingssupplement gebruikt kan worden moet het verzameld worden, tot een pasta gedroogd worden, vervolgens verkruimeld tot een fijn groen poeder dat daarna in tabletten of capsules verwerkt kan worden.

Chlorella staat daarnaast bekend om zijn hoge productiviteit: ze levert zo’n twintig tot dertig ton droge stof per hectare. Daarmee is de opbrengst hoger dan van welk landbouwgewas ook.

Verder bevat Chlorella ook zeer veel vitaminen, spoorelementen en omega 3-vetzuren. Het wordt dan ook veel gebruikt als voedingssupplement, met name in Aziatische landen als Japan, Taiwan en Korea. Chlorella bevat zo’n 40% olie en deze kan verwerkt worden voor de productie van biobrandstof uit algen.

Er zijn verschillende therapeutische effecten van chlorella gevonden, niet alleen in dierstudies maar ook in onderzoek bij mensen. Zo worden chlorella bevattende voedingssupplementen veel gebruikt in de veronderstelling dat deze een versterkend effect hebben op het immuun systeem.

In wetenschappelijk onderzoek blijkt chlorella inderdaad immuunstimulerende effecten te hebben. Ook vergroot chlorella de concentratie van secretoir immunoglobuline A (sIgA) in moedermelk. SIgA speelt een cruciale rol in het mucosaal immuunsysteem en is de eerste verdediging van het menselijk lichaam tegen pathogene microbiële invasie. Vermindering van de hoeveelheid sIgA wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op infecties. Ook heeft chlorella een rol in detoxificatie van zware metalen (met name cadmium) en dioxine.

gezond-en-krachtig-ontgiften-met-chlorellaWat maakt chlorella zo bijzonder

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen; het is onder meer rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt chlorofyl, echinenone en carotenoiden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Maar een van de meest bijzondere eigenschappen van chlorella is dat het een krachtige reinigende werking in het lichaam heeft. 

Chlorella: heeft een vezelachtige mucopolysacharide membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt maar gezonde voedingsstoffen met rust laat. Chlorella is daardoor een krachtige en tevens ‘slimme’ natuurlijke ontgifter.

Is rijk aan chlorofyl, een natuurlijke reinigende stof die helpt om de darmen te reinigen, het bloed te zuiveren en die het lichaam in staat stelt om zuurstof efficiënter op te nemen. Ook helpt chlorofyl bij het verwijderen van giftige stoffen zoals schimmels en verdelgingsmiddelen. Bovendien bevat chlorofyl magnesium, dat de hersenen en het zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen in het centrale zenuwstelsel.

Bevat het fytonutriënt sporopollenine, een stof die neurotoxisch afval beter aan zich bindt dan enige andere natuurlijke stof. Het is in staat om behalve zware metalen waaronder kwik, lood, nikkel en aluminium ook biogiffen zoals tuberculose, ziekte van Lyme, tetanus en schimmels op een natuurlijke manier uit het lichaam te verwijderen. Bovendien filtert het xenobiotica uit het lichaam, zoals fytaten, dioxines, pesticiden en industrieel afval, en is het in staat om conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen af te voeren uit het lichaam.

Prikkelt het natuurlijke reinigingsmechanisme in het lichaam door het glutathion-gehalte te verhogen. Glutathion verwijdert vrije radicalen in het lichaam en verhoogt de antioxidanteigenschappen van vitamine C en E. Als de glytathionwaarden in het lichaam te laag zijn ben je minder goed in staat om met stress om te gaan en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.
Aan de hand van talloze onderzoeken in Amerika en Europa is wetenschappelijk aangetoond dat chlorella zich bindt aan zware metalen en andere giftige stoffen. Vooral in Japan heeft men al decennia lang veel interesse in de ontgiftende eigenschappen van chlorella (b.v. Ichimura, 1973 en Horikoshi, 1979). 

Chlorella wordt behalve als krachtige reiniger ook gezien als een ‘beauty food’, omdat door de reinigende eigenschappen je huid er al snel gezond en stralend uit gaat zien. En ook mensen die last hebben van overgewicht hebben volgens de Amerikaanse arts Elson M. Maas, auteur van het boek “The New Detox Diet”, baat bij Chlorella omdat de giftige stoffen die opgeslagen zijn in lichaamsvet gemobiliseerd en verwijderd dienen te worden. Chlorella kan hierbij een nuttige rol spelen.

chlorella-poederEffecten van Chlorella

Chlorella is niet alleen bekend als natuurlijk detox-supplement, het heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen omdat het zo rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Dat Chlorella de gezondheid verbetert is nooit wetenschappelijk aangetoond, maar veel mensen die dagelijks Chlorella nemen kunnen bevestigen dat Chlorella je lichaam op talloze manieren ondersteunt. Natuurgenezers adviseren bijvoorbeeld vaak Chlorella omdat zij menen dat het helpt tegen vermoeidheid en omdat je je er sterker en gezonder van gaat voelen. Chlorella helpt ook bij een gezonde spijsvertering; het zorgt via de eiwitten voor een meer gebalanceerde bloedsuikerspiegel, het gaat constipatie tegen en ondersteunt de gezonde bacteriën en darmflora waardoor candida minder snel een kans krijgt zich te ontwikkelen.

ERKENDE EFFECTEN OP DE GEZONDHEID

Microvoedingsstoffen in Biologisch Chlorella Poeder dragen bij aan:

 • Opname van calcium en fosfor
 • Behoud van normale slijmvliezen
 • Calciumgehalte bloed
 • Sterke botten & tanden
 • Onderhoud van rode bloedcellen
 • Synthese van neurotransmitters
 • Normale spierfunctie
 • Verbetering van gezondheid van de huid
 • Ondersteuning immuunsysteem
 • Gezond zicht
 • Proces van celdeling
 • IJzer metabolisme
 • Energie opwekkende stofwisseling
 • Bescherming van cellen tegen oxidatiestress
 • Ondersteuning van het zenuwstelsel
 • Vermindering vermoeidheid
 • Normale psychologische werking
 • Normale cysteïne synthese
 • Bevordering van de cardiovasculaire gezondheid
 • Homocysteïne, eiwitten en glycogeen metabolisme
 • Neurotransmissie
 • Behoud van een gezond spijsverteringsstelsel
 • Vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
 • Regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
 • Aanmaak van schildklierhormonen
 • Synthese en metabolisme van steroïde hormonen
 • Regulatie van hormonale werking
 • Normale werking van celmembranen
 • Metabolisme van macrovoedingsstoffen
 • Normale cognitieve werking
 • Behoud van normale haren
 • Zuurstoftransport in het lichaam
 • Geestelijke gezondheid
 • Vorming van bindweefsel
 • Synthese van vitamine D
Voedingswaarde Biologische Chlorella Poeder
 per 100gEenheid
Energie1686 / 402kJ / kcal
Eiwitten59,1g
Koolhydraten59,1g
waarvan suikers1,21g
Vetten13,4g
waarvan verzadigd0,95g
Vezels12,08g
Zout0,13g
Vitamine E3,25mg
Vitamine C21,4mg
Thiamine0,36mg
Riboflavine1,25mg
Niacine13mg
Vitamine B60,48mg
Folium zuur58μg
Vitamine B1260μg
Biotine32μg
Pantotheenzuur2,6mg
Kalium671,1mg
Calcium48,49mg
Fosfor1200mg
Magnesium10,41mg
IJzer101,3mg
Koper0,27mg
Mangaan4,24mg
Selenium20μg
Chlorella groeifactor2,5g
Jodium1000μg
Chlorofyl2580mg
Isoleucine2,98g
Leucine5,27g
Lysine3,68g
Methionine0,89g
Threonine3,12g
Tryptofaan2,82g
Valine2,59g
Alanine3,37g
Arginine4,22g
Asparaginezuur3,53g
Cystine0,41g
Glutaminezuur6,6g
Glycine0,41g
Histidine1,17g
Proline2,76g
Serine2,38g
Tyrosine2,75g

Let op !! Geef bij uw bestelling de onderstaande kortingscode op

feaca1b5

om aanspraak te maken op uw 10% korting.

Naast Chlorella biedt Greenline.nl ook Spirulina aan tegen 10% korting wilt u meer weten over hoe u aanspraak kan maken op deze korting ga dan naar onze spirulina pagina