Skip to content

De zomers is in aantocht en daarmee ook de insecten

Het weer wordt warmer en mensen gaan weer meer naar buiten om te genieten van het zonnetje. Jammer genoeg zijn het niet alleen mensen die ontwaken als de lente zich aandient, ook insecten worden wakker en vliegen uit.

Vliegen, bijen, hommels en wespen zij zijn allemaal weer in aantocht. Het wordt dus weer tijd om stappen te ondernemen om zo min mogelijk last van deze vliegende lastpakken en prikkers af te komen.

Greenline.nl heeft een uitgebreid assortiment aan insecten bestrijdingsmiddelen, voor de meest voorkomende insecten hebben wij wel een val of ander bestrijdingsmiddel.

wesp
De hommel, een dikke goedzak

Niet alle insecten vliegend kruipend of huppelend zijn vervelend of schadelijk. Neem bijvoorbeeld de hommel. Deze grote goedzak is maar op zoek naar één ding en dat is nectar, zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd. Er zijn maar weinig mensen die bang zijn voor hommels en dat heeft natuurlijk alles te maken met het gedrag van de hommel. Rustig en alleen als het echt niet anders kan zal hij steken om zich te verdedigen. Net als bij een wesp blijft de angel gewoon zitten dit in tegenstelling tot een bij. Verder is de hommel alleen maar erg nuttig bij de bestuiving van planten en bloemen waaronder ook de planten die wij eten als groente. Zonder bestuiving zou dit niet groeien en bloeien.

De Wesp een gemene steker

De wesp roept veel meer angst op bij de gemiddelde mens. Al is het maar omdat wespen nogal eens agressief kunnen zijn en makkelijker tot steken over gaan. Toch heeft ook de wesp een belangrijke functie binnen de natuur. Het zijn de opruimers van de natuur. Net als haaien in zee ruimen zij doe beesten en afval op. 

Maakt dit het tot een insect waar je vrienden mee zou worden ? Nee niet direct. Iedereen die wel eens gestoken is door een wesp weet hoe pijnlijk dat is. Het vervelende is daarbij nog wel dat een wesp zijn angel niet verliest zoals een bij dus hij kan nog een keer terug komen voor een tweede aanval.

wespensteek
De gewone huisvlieg

Het insect waar wij als mensen nog het meest last van hebben omdat zij irritant zijn is de gewone vlieg. Hardnekkig gaan zij overal op zitten met alle gevolgen van dien. Vliegen zijn namelijk niet alleen maar irritant, zij dragen vaak ook bacterieen en ziektes met zich mee. Daarnaast zal een vlieg altijd proberen om zijn eitjes af te zetten in bijvoorbeeld jouw BBQ vlees.

Vliegen landen regelmatig op rottend materiaal, uitwerpselen, voedsel en andere oppervlakken, waardoor ze ziektes kunnen overbrengen zoals salmonella en parasitaire wormen. Voor een effectieve vliegenbestrijding is het belangrijk vast te stellen om welk soort vlieg het gaat, omdat iedere vlieg een andere leefgewoonte heeft.

De edele bij

De bij is een heel belangrijke schakel in onze natuur. Net als de hommel dragen zij bij aan de bestuiving van planten en bloemen. Bijen zijn harde werkers maar kunnen zich ook zeer goed verdedigen. Echter wanneer een bij zich verdedigt en overgaat tot steken is dat met de dood tot gevolg voor de bij. Wanneer een bij steekt blijft de angel achter in de huid en dit is een dodelijke wond voor de bij.

Wanneer een bij van bloem tot bloem vliegt blijft er stuifmeel aan haar poten hangen. Soms zie je bijen met gele klompjes rond om hun poten dat is stuifmeel. Bij de volgende plant waar zij op land blijft er stuifmeel van de poten achter op de stampers van de plant die zo bevrucht wordt, tegelijk neemt de bij weer stuifmeel mee van de plant die zij net bevrucht heeft en zo gaat de cyclus verder.

De fruitvlieg

Fruitvliegjes kunnen echt een serieuze plaag vormen. Fruitvliegejs zijn voor zover bekend niet schadelijk in de zin van dat zij ziektes zouden overdragen maar ze zijn wel echt super hinderlijk. Fruitvliegjes planten zich in een razendsnel tempo voort. Zij zijn op zoek naar fruit dat bijna overrijp is om daar hun eitjes en larven in te laten opgroeien.

Fruitvliegjes vinden die vruchten op basis van geur: ver voor wij fruit als overrijp waarnemen, hebben zij dat al herkend door hun uiterst gevoelige reukzintuigen.

De kakkerlak

De kakkerlak is zo een insect dat echt walging oproept wanneer mensen hem zien. Kakkerlakken hebben de reputatie vies en eng te zijn. Deze kruipende insecten planten zich razendsnel voort, waardoor een paar kakkerlakken al snel in een plaag veranderen. Je kunt dan zelf vallen plaatsen als het nog geen plaag is, is het echter niet meer hanteerbaar dan zijn er echt professionele bestrijders nodig die gif inzetten. Voorkomen dat kakkerlakken jouw huis binnendringen is dan ook veruit het beste voor het milieu.

Vliegenval voor tegen het raam

Wespenval

Fruitvliegjes val

Vliegenstrip

Hier zie je een greep uit de bestrijdingsmiddelen die greenline.nl aanbiedt. Dit is maar een klein stukje van het aanbod

Privacy verklaring Designed using Hoot Business. Powered by WordPress.