Skip to content

AquaFlor is het nieuwe innovatieve bewateringssysteem dat zelfs van de minst groene vingers nog een tuinman maakt. Door middel van een koord dat hangend in een water reservoir zorgt de Aquaflor voor water en voedingstransport direct naar de wortels van uw planten. Uw planten bepalen zelf hoeveel water en voeding zij opnemen waardoor uw planten er altijd mooi bij staan.

De tijd van aan de buren vragen of zij tijdens uw vakantie of afwezigheid voor de planten willen zorgen is hiermee voorbij. Hoe vaak gebeurd het niet dat de buurman of buurvrouw toch even vergeet uw plantjes te verzorgen met als resultaat dode of slap hangende planten bij thuiskomst. Dat hoeft dus nu niet meer met dit innovatieve bewateringssysteem.

De AquafFlor is verkrijgbaar in twee maten en twee kleuren. De kleur is gekoppeld aan de maat van het systeem. Zo is de AquaFlor mini Fuchsia van kleur terwijl de AquaFlor Maxi lime groen van kleur is. Zoals de afbeeldingen hieronder laten zien.

Aquaflora Mini fuchsia
Aquaflora Maxi Lime
Hoe werkt het precies ?

Het AquaFlor bewateringssysteem is voorzien van een koord of lont welke in een water reservoir hangt en zo constant in verbinding staat met water en voedingstoffen voor uw plant.

De lont zuigt water op en transporteert dit door het koord omhoog. Een deel van het het koord of de lont staat in direct contact met de aarde of substraat waar uw plant in groeit. Daar staat de lont water en voedingstoffen af daar waar de plant ze het liefst krijgt namelijk direct bij de wortel.

Overbewatering behoort met dit systeem tot het verleden omdat de plant zelf reguleert hoeveel water hij opneemt. Het enige waar je als plant eigenaar op moet letten is da er genoeg water in het reservoir zit, de rest doet de plant helemaal zelf met als resultaat altijd mooie groene planten.

Hoe werkt het precies ?

De afbeelding hier links laat zien hoe uw AquaFlora in de plantenpot staat. Uw plant met kluit staat bovenop de AquaFlora en maakt zo direct contact met de lont van het systeem. De lont hangt in het water reservoir en zorgt voor het water transport. Daar waar de lont contact maakt met de aarde of substraat geeft de lont geleidelijk weer water af wat direct ten goede komt aan de plant. De plant reguleert zo zelf wanneer hij water opneemt en hoeveel.

De AquaFlora is voor zien van een water meter met peilstok en vulopening die boven de pot grond uit steken. Hierdoor weet u altijd hoeveel water er nog beschikbaar is in het reservoir en wanneer u het dient bij te vullen middels de vulopening.

De AquaFlora Mini past in vrijwel iedere standaard pot of plantenbak zoals u kunt zien op de afbeelding hiernaast. Als u grotere potten of planten heeft dan bent u meer geholpen met de AquaFlora Maxi. Deze is groter en herkenbaar aan de kleur Lime groen. Voor de “normale” pot of plantenbak heeft u genoeg aan de AquaFlora Mini die herkenbaar is door de kleur Fuchsia.

Onder “normale” wordt in het geval van de AquaFlora mini uitgegaan van potten met een diameter van ∅ 25 tot 30 cm. De Lime groene AquaFlora Maxi is geschikt voor potten van ∅ 30 to 50 cm

aqua-mini-fuchsia-in-werking
aqua-maxi-lime-in-werking
AquaFlora Mini Fuchsia

-Geschikt voor Potten van Ø 25 tot 35 cm
-Capaciteit 0,7 liter
-In 3 hoogtes te maken met bijgeleverde delen

Breedte: 29cm
Hoogte: 19cm

AquaFlora Maxi Lime

-Geschikt voor Potten van Ø 35 tot 50 cm
-Capaciteit 1,4 liter
-In 3 hoogtes te maken met bijgeleverde delen

Breedte: 57cm
Hoogte: 20cm

Privacy verklaring Designed using Hoot Business. Powered by WordPress.