Wat is Calcium (Ca) tekort en hoe herken je het

Calcium is een voedingstof die wordt gebruikt ter bevordering van de groei van de plant en van elektrolyten en fotosynthese van uw planten. Verder draagt Calcium ook bij aan een betere celdeling, een steviger celwand en verhoogde osmotische waardes. Hierdoor wordt de opname van meststoffen bevordert en in het bijzonder die van Kalium(K). Daarnaast is Calcium ook van invloed op de zuurtegraad en structuur van uw substraat.

Je kunt je dus voorstellen dat het effect van deze voedingstof nogal wat invloed op jouw plant kan hebben. De plant geeft echter signalen af waaruit jij als kweker uit op kunt maken wat er aan de hand is. Het is daarbij wel van belang dat je weet wat je ziet en dat ook op de juiste manier interpreteert. Anders zou je verkeerde stoffen kunnen bij voeden die het probleem alleen maar erger maken.

Wat zijn de signalen die de plant geeft 

Wanneer de plant gele puntjes in het blad begint te vormen dan is het tijd om goed op te letten en misschien eens te meten wat de waardes van uw substraat zijn. De gele puntjes zitten verspreid over het blad en als je niet op tijd iets onderneemt zullen dit er steeds meer worden. Verder Zul je een verkleuring om de rand van deze plekjes zien die uiteindelijk geel/bruine vlekken opleveren waar bij het bruin als een ring om de gele plek vormt.

Hoe pak je Calcium tekort aan

Het aanpakken van dit probleem is vrij simpel. Je voegt calcium toe aan het water.
Hieronder zie je de resultaten van een calcium tekort gedurende langere tijd zonder dat er iets aan gedaan wordt.

Voor het tegen gaan van een Calcium tekort kun je het best doen met Canna Calcium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.